Raego

Player, Half-orc, Monk, Way of the Shadow

Description:

Raego е халф-орк монах от школата на Тъмната луна. Спeциализира се в използване на тъмнината, сенките и скоростта си, за да неутрализира противниците си отблизо. Бойният му стил включва преливащи се удари както с оръжие така и с всички крайници на тялото.

Bio:

Роден в оркска орда, докато е още малък бива прокуден, заради нечистокръвния си произход и е заплашен със смърт, ако се върне. Оцелява из планините в продължение на около година, докато не попада на манастир. Гладен той опитва да открадне храна от монасите, но бива хванат и наказан. След като изтърпява наказанието си, монасите му позволяват да остане при тях при условие, че се труди, допринася за общото им благо и се обучава при тях, постепенно научава общият език и започва тренировките си. Ежедневието му се състои от изтощителни тренировки, лов в гората и изучаване на езиците на Faerun, като проявява значителен интерес към гоблинският. Докато един ден, манастирът не е нападнат от маскирани войни. Мнозина от братята на Raego умират в защитата на манастира, открадната е и ценна реликва. Raego и други оцелели монаси са изпратени да открият информация за нападателите и да върнат реликвата. Решават да се разпръснат за да проследят следите. След дълго странстване и търсене на информация из разните селища през които преминава, Raego открива следа, че може би Зентарим имат нещо общо с нападанието. Започва да ги търси, и така попада във Phandalin където се среща с групата приключенци.

Raego иска да изпълни дългът си към манастира и търси отмъщение за падналите в битката. Той има желанието да пътува и да опознае различните култури по света и да продължава да развива своите бойни умения. Иска да намери още монаси от школата на Тъмната луна и да я възстановят до предишният й блясък. Най-големият му страх е да не се поддаде на злото, предвид оркските му корени.

STATUS: ALIVE

Raego

The Betrayal of Halia Thornton Nasko