Amadeus

Player, Human, Wizard, Abjurer

Description:

Млад човешки магьосник. На 26 години. Специализиран в защитни магии, които понижават физически вреди или пречат на противникови създания да действат нормално.

Физически черти:
Има дълга, чуплива, черна коса, която стига до рамената му. Има дълбоки сини очи, които стават много ярки по време на практикуване на магическите му способности. Той е 1.75м висок и тежи 60кг. Физически слаб.

Екипировка:
Най-отгоре носи синьо наметало с качулка, което е описано по краищата с магически руни. Под наметалото носи магически метален нагръдник, който има изработен мотив на златен дракон по него. Под нагръдника носи синя роба с провиснали ръкави, отново с магически руни описани по краищата й. Най-отдолу носи обикновени, тъмни (сиви, кафяви или черни) дрехи.

В дясната си ръка носи дълъг стъклен жезъл, който използва за да осигури магическото гориво за своите магии. Лявата му ръка обикновено стои свободна в случай, че се наложи да изкара своята книга, да извади нож, да ползва жезъла си с две ръце или просто за удобство. В случай, че магическите му способности се изчерпят, Амадеус знае много добре как да използва ефектично щитове и се възползва от такъв в тежки сражения.

Магически способности
Това, което неговите приятели често наблюдават е, че Амадеус редовно изпълнява едно заклинание, което заскрежава неговите брони. От една страна тази скреж служи като защитен слой, който повишава неговите жизнени точки, но от друга страна тя се излъчва навън и наранява всеки, който нанесе успешен удар с оръжие отблизо.

Допълнително, Амадеус е предпазен от защитно кълбовидно поле, което брани от физически вреди. Изумително е как това поле и покритието от скреж се комбинират.

Друга смъртоносна комбинация, която Амадеус харесва да прави е първо да нанесе проклятие върху своята цел, а след това да я обсипе с бараж от Scorching Ray-ове. Докато това проклятие е в действие всеки успешно направен удар нанася допълнителни некротични щети. Резултатът е обгорен и прояден труп.

От време на време може да се забележи и поредният Burning Hands или сноп Magic Missiles. Все още не е научил по-впечатляващи магии.

Bio:

Amadeus, като по-интелигентен човек, иска да се усъвършенства и да преодолява проблемите по пътя си. Той мрази да стои на едно място и това е една от причините да приключенства. Той е добър по природа и желае да види повече съпричастност и разбирателство в света. Amadeus не търси личната изгода, а вместо това предпочита да култивира позитивни чувства у другите – според него това прави живота пълноценен. Първоначално той не е знаел от къде да тръгне и как да използва своите умения, но в един ключов момент от живота си, се натъква на Неумиращата Светлина (The Undying Light). Amadeus не може да комуникира с нея и да споделя информация. Вместо това тя го насочва по странни начини, като му дава допълнителни сили и му е внушава чувство за предстояща беда, която ще засегне света. Amadeus не обича да прекарва свободното си време сред хора – той по-скоро би го използвал за да научи нещо ново или полезно. От друга страна, той е загрижен за останалите и не би искал да стои безучастно ако се случва нещо лошо пред очите му – не и ако може да направи нещо по въпроса! Най-големият страх на Amadeus е чувството на безсилие. Той се опасява, че ако не е подготвен достатъчно добре, случилото се във Фандалин ще се повтори отново. Затова, той се опитва добре да обмисли фактите и прецени хората преди да стигне до заключение. От друга страна, той не е твърде бдителен и понякога се подвежда от лъжлива информация, която му звучи интересно.

Amadeus решава да се оттегли от групата след злощастната за него схватка, в която губи едното си око. Започва сам да обикаля Kryptgarden Forest в търсене на Dereck. Героите го откриват излекуван в елфското укрепление Kryptlefarn.

STATUS: UNKNOWN

Amadeus

The Betrayal of Halia Thornton martin_manev_yt