The Betrayal of Halia Thornton

СЕГМЕНТ ТРЕТИ - Гората Криптгардън

Сесия № 6 - проведена на 11.12.2016г.

ЧАСТ I – Пещерата

1. Нападението на зверовете

След заслужената почивка на сутринта слънчевите лъчи леко се процеждат измежду гъстите широколистните дървета в тази непозната гора. Приключенците решават да потърсят някакви следи за Dereck и тръгват на юг. След няколко часа вървене в непознатото виждат три светлини, които се реят във въздуха и мигат в червено.

Докато мислят какво да направят от храстите около тях изскачат няколко големи пантери с пипала /dissplacer beast/, които се нахвърлят върху групата. Wolfheart е отмъкнат от няколко от съществата навътре в гората, а пантерата му Вълчо тръгва след тях. Въпреки изненадата, героите успяват да се справят със съществата с помощта на светещите създания. Светлинките си променят цвета в жълто и бавно се отправят в някаква посока, като че ли искайки героите да ги последват. Въпреки това, те се спират да обмислят ситуацията. Amadeus чрез ритуал създава магически купол, под който героите да се скрият от започналия проливен дъжд. Raego и Ivellious се опитват да открият някакви следи от Wolfheart. Намират го под нещо като навес, окървавен и заобграден от дузина от пантероподобните същества, а негото животинче Вълчо лежи разкъсано. Решават, че рейнджърът е мъртъв, и дори да не е, не могат да му помогнат и се връщат при другите, като им разказват какво се е случило. След известни размисли, героите решават да последват светлините.

2. Пещерата

След няколко часа път на югозапад покрай планинската верига на Sword Mountains светлините отвеждат героите до входа на някаква пещера в скалите и самите те се отправят към дълбините й. Приключенците не очакват опасност, защото са се доверили на светлините, заради помощта им за пантерите, но все пак решават предпазливо да проучат пещерата, защото чуват някакви плачевни звуци и бълбукания. Ivellious и Aira решават да се промъкнат и да изследват два от тунелите. Елфът открива помещение, в което върху три огромни паяжини стоят две паякоподобни същества и един странен на вид паяк. Забелязва, че по тавана на тунела се спотайват и гигантски паяци. Асимарката стига до помещение пълно с клетки, в които са заключени някакви същества и около тях обикалят други, но не успява добре в тъмното да различи нещо повече. Двамата решават да са върнат и да споделят на групата, но в този момент светлините прелитат над тях и ги осветяват ярко, издавайки присъствието им на дебнещите създания в пещерата. Група от гигантски паяци ги напада. Другата част от героите се втурва да помага в битката. Thor, Odinson, въпреки опасността, решава да пусне thunderwave в пещерата. Цялата пещера отеква от гръм и за миг плачовете спират, но след няколко секунди се подновяват. Героите се справят с паяците и обмислят какъв да е следващия им ход.

3. Битката с Horakh

В крайна сметка решават да се справят с опасността, за която вече знаят, за да не бъдат нападнати в гръб когато изследват пещерата. Thor, Odinson, Aira и Oli Kovachick остават да пазят тунела, а Amadeus, Raego, Ivellious и Plujek се отправят към помещението и нападат двете паякоподобни същества /ettercap/ и странния паяк /horakh/. Raego прави shadowstep и се телепортира до паяка, но се оплита в гигантската паяжина. Забелязва, че това не е обикновен паяк, а част от туловището му е прозрачно и в него има множество очи с различни размери и форми.

Паякът с удоволствие сграбчва плячката си и силно ранява монка, като дори му отхапва лявото око. Другите същества не смеят дори да му помогнат и се отправят към другата част от групата. Умиращ от болка и с помощта на разсейващата стрела на Plujek, Raego успява да shadowstep отново обратно при групата за краткия миг, в който успява да се отскубне от хватката на паяка. Героите разбират, че си имат работа с по-силно същество и концентрират усилията си върху него. Същевременно задната част на групата е нападната от два гигантски паяка и от светлинките, които светят в черно. Не след дълго Amadeus и Plujek са нокаутирани от паяка и левите им очи биват отхапани. С много усилия героите се справят с паяка. Опитват се да намерят очите си в туловището му, но то се разпада и субстанцията на гърба му се разкашква. Героите взаимно се превързват и закърпват и са потресени и разстроени от загубата на очите си. Обмислят какъв ще е следващия им ход и дали си заслужава да продължават да изследват пещерата.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Comments

Arteglam

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.