The Betrayal of Halia Thornton

ЧАСТ II - Елфското укрепление

Сесия № 8 - проведена на 08.01.2017г.

1. Битката с пазителя на съкровището

Героите продължават да се борят с чудовището, дори след като Plujek лежи безжизнен все още сграбчен от едно от пипалата. Ivellious успява да стигне на време за да помогне на групата. След няколко точни стрели от елфа и завидни акробатични атаки от Raego героите успяват да умъртвят roper-а, който изпуска жертвите си на земята. Всеки прибира каквото намери за ценно от съкровището и всички заедно напускат пещерата. Ivellious си харесва няколко пръстена, а Raego ботуши. Aira и Thor, Odinson намират две стъкленици с интересни  на вид течности.

Намират елфските деца и Oli Kovachick отвън, като децата уверяват групата, че на изток има елфско укрепление и могат да ги заведат до там. Героите се надяват да си отпочинат някъде на сигурно място и се отправят заедно с децата надълбоко в гората.

2. Kryptlefarn

Навлизайки надълбоко в гората, слънцето вече залязва и героите започват да се лутат из лабиринтоподобните коридори от дървета и храсти, борейки се да дишат предвид наситения с отровна миризма застоял въздух, като тук таме се радват на лек бриз покрай клоните на дърветата. След няколко часа мъчително придвижване групата е обградена от няколко бронирани ездачи на displacer beast. Групата забелязва, че това са горски елфи, които насочват оръжията си към героите и ги питат кои са на елфически. Единият от тях вижда Raego и извиква „Орк!“, но преди да успее да го нападне едно от децата се показва иззад групата и се провиква към баща си, който се оказва елфския предводител на патрула. Последва сърдечна среща и разговор между баща и син, след което елфите се съгласяват да отведат групата до елфското укрепление. По пътя воинът се представя като Erhard Nightbreeze. Разказва на героите, че отдавна търсят къде е скривалището на Rogok, как паякът е бил пленен, но е избягал от елфите и се е съюзил с oni-то и вещиците. Обясява как са успели да опитомят зверовете въпреки дивата им зла природа. Групата пътува още няколко часа и достига до заобградено от дървета укрепление – Kryptlefarn.

Влизайки вътре виждат множество постройки, които са изваяни с магия от самите дървета. В укреплението има много жени и деца, както и още зверове, които се разхождат. Всички ги поглежат учудено и с подозрение. Целият град е осветен с мънички сфери светлина, които летят покрай сградите. Erhard Nightbreeze отвежда групата до постройката на предводителката на елфите и им казва да я изчакат.

3. Разказът на Elvire

Минава известно време и героите чуват силно тропане по входната врата на сградата и рев. Докато се чудят дали не са попаднали в капан и какво точно да направят, вратата се отваря и те забелязват огромна кафява мечка, която ги гледа с интелигентните си очи.

Част от козината й е вързана на странни плитки и сякаш носи броня, направена от дърво. Мечката им проговаря на общия език и ги успокоява, че не им мисли злото. След миг тя се трансформира и на нейно място се поява елфа. Представява се като Elvire Moonwhisper, приветства групата като добре дошла и започва разговор между тях. Тя разбира за приключенията им и тяхната цел. Разказва им повече за Kryptgarden Forest и дори им дава карта на гората. Обяснява им за дракона Старата Трошачка на кости и за оркската крепост на север. Твърди, че е чувала за Dereck и той е поискал нейната помощ за някаква мисия, която не може да им каже. Опасява се обаче, че той може да е загинал или да е пленен от орките. Поради нетърпението на Aira за момент я превръща в катерица и я завързва с корени за постройката, но после я пуска. Elvire Moonwhisper обяснява на Raego и Plujek, че може да излекува очите им след като си почине.

4. Лечебницата и храма

Героите се отправят към лечебницата където се радват да видят Amadeus с две здрави очи. Част от групата се оставя на грижите на лечебницата, като Aira и Raego решават да посетят Храма, където се запознават с жрицата, която помага на асимарката да се освободи от натрупаната негативна енергия поради проклятието на бронята й. Героите решават да прекарат нощта в лечебницата и на сутринта се събуждат свежи и отпочинали, като Plujek и Raego отново се радват на пълното си зрение, благодарение на магията на Elvire Moonwhisper.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Comments

Arteglam

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.