The Betrayal of Halia Thornton

ЧАСТ IV - ГРОБНИЦАТА НА ЗАБРАВЕНИТЕ (продължение трето)

Сесия № 4– проведена на 19.11.2016г.

12. Унищожаването на вазата

Държейки вазата и реейки се във въздуха на ритуалната зала Plujek казва на Ingris: “Ти съсипа живота ми. Толкова много те обичах. Как можa да убиеш детето ни? Баншито му отговаря: “Не съм го убила аз. След като умрях и бях прокълната вечно да се скитам в гробницата, спомените, които ми бяха отнети, се върнаха. Онзи магьосник, който ни даде тази ваза, той ви уби и после ми отне спомените и помислих, че наистина аз съм го направила. Винаги съм ви обичала. Plujek с неествен глас казва: „Не ти вярвам. Сега ще си платиш веднъж за винаги за страданието, което ми причини.“ Заедно с вазата Malgran излиза от тялото на Plujek и казва на героите: “Вървете си докато все още можете. Благодаря за помощта ви. Ние ще се разберем по един или друг начин”, след което Ingris изрича: „Вървете!!!“ и отваря тайната северна врата. Thor, Odinson се възпротивява, защото иска да си върне спомените, както му е обещано, но духовете му казват, че имат по-важни въпроси да обсъждат в момента и че магьосникът Elzar Rodale вече му е обещал това. Докато част от групата се съгласява да напусне помещението, Raego се опитва да убеди Malgran, че вазата му влияе зле, но той не му вярва. Същевременно, Ivellious стреля по вазата, но духът избива стрелата и се разгневява. Raego прави магията Silence и след това Ivellious след като прави кълбо под съществото отново изненадващо стреля по вазата и я събаря на земята. След това Thor, Odinson с мощен удар с чука я пръска на парчета. Сенките от вазата се развилняват, но изчезват и като че ли и влиянието над Malgran също. За жалост проклятието над гробницата все още се усеща и духовете изпращат героите да намерят неговия източник някъде другаде из помещенията. Те се съгласяват и започват да търсят причинителя на проклятието.

13. Галерията

Героите се отправят към една от вратите, които Raego е открил по-рано. На нея е изобразен величествен и красив крал, седнал върху златен трон, който героите разпознават като живата версия на духа на Malgran. Влизайки в помещението стават свидетели на удивителна гледка. Под светлината на поставени по стените факли светещи с магическа синя светлина се разкрива обширна галерия. По стените са закачени множество картини, които изобразяват живота на кралското семейство, пейзажите на кралството и битието на отделните поданици. По стените са закачени и различни по големина и украса гоблени с герба на кралство Hilldamar – заспал бял дракон върху планинска верига. В стаята има различни битови предмети принадлежали на кралското семейство, от прибори за хранене, до столове и маси. Всичко е учудващо добре запазени въпреки изминалите години. Смаяни от гледката, героите едва не пропускат да забележат най-важното. В края на помещението, след пътечка от човешки кости, пред огромна картина изобразяваща красива тъмнокоса жена, която разпознават като Ingris, се рее няколко фута във въздуха гъста сянка, която се взира в изображението. Въпреки шумното влизане на героите в помещението, сянката дори не се обръща към тях, но проговаря с дълбок смразяващ съзнанието шепнещ глас: “Не е ли красива? Още се чудя заслужаваха ли страданието си. Мисля, че да. Ако имах възможност пак щях да го сторя.“ Сянката се обръща и се приближава към героите, които виждат чертите на нещо, което някога е било човек, но в момента е само безформено немъртво създание със светещи жълти очи. Сянката отново проговаря: „Вече направихте достатъчно поразии. Никога няма да излезете от тази гробница.“  Героите виждат как костите на земята се събират и оформят три човешки скелета /skeletons/, които тракайки се отправят към тях.

След като се справят със скелетите от земята се появяват нови три. По време на битката съществото успява да изсмуче душата на Elzar Rodale, който намира края си в страх и агония. Героите успяват да унищожат скелетите и сянката /wraith/ и намират позлатен сандък, в който има 5 Potion of Healing и магически свитък, който Amadeus разпознава като магията – Animate Dead. Опитват се да стабилизират магьосника, включително изливайки му лекуваща течност в устата, но нищо не помага. Занасят трупа до духовете на Ingris и Malgran с молба да го съживят. Те му казват, че нямат тази сила, след което Amadeus дава на баншито магически свитък, на който му е казано, че е изписана магията Revivify. Баншито и духът се опитват да съживят Elzar Rodale, но предвид липсата на компоненти под формата на магически камъни и предвид обстоятелството, че е минала повече от една минута от смъртта на магьосника, той се връща към живота с увредено съзнание. Не отговаря на нито един от въпросите на героите, поради което те го оставят при духовете и те им обещават, че ще видят дали ще успеят да измъкнат нещо от него, което да помогне на Thor, Odinson да си върне спомените. Героите се връщат обратно в галерията и забелязват в ъгъла на стаята малка обикновена каменна врата, която води към друго помещение.

14. Кралският лък и гаргойлите

За разлика от предното помещение, в това цари пълен мрак. Единствената светлина е в другия край на обширна пещера и е под формата на сияние, което осветява някакъв лък, който е поставен върху дървена стойка. Поглеждайки нагоре героите не виждат таван, а на пода са разпръснати множество ръждясали, счупени и прашни оръжия и брони, както и човешки кости. Личи си, че помещението е издълбано директно в скалата без да се влага много труд в изграждането му. Стените са неравни и изпълнени с различни по големина дупки и пукнатини. Thor пристъпва внимателно в помещението и се доближава до лъка и го взима. В първия момент нищо не се случва, но след това героите чуват странен гърлен писък и от небето се спускат каменни летящи същества. Играчите са нападнати от gargoyles.

Докато се борят със съществата едно от тях успява да сграбчи Oli Kovachick и я издърпва във въздуха нанякъде, след което част от съществата го последват, а другите са повалени от героите. Plujek и Ivellious започват спор кой от тях трябва да вземе лъка, който е магически. След кратък разговор героите се съгласяват Plujek да го вземе, след което се опитват да намерят начин да открият къде съществата са отнесли Oli Kovachick. Raego и Amadeus изучават отвесната скала и установяват, че по нея има издълбани дупки, по които може да се пробват да се изкатерят. Raego решава да го направи и след около 70 фута стига до каменна платформа, на която стои на пост един гаргойл. Монкът го напада. Докато трае битката другите от групата също решават да се опитат да се покатерят с помощта на две вързани заедно и спуснати надолу въжета и не след дълго всички вече са горе. Докато Ivellious се качва на въжето групата е нападната от няколко гаргойла, които за малко да съборят елфа, но не успяват. След кратка схватка гаргойлите се разбягват странно, след което героите виждат сянката на нещо голямо, което се задава към тях. Те са нападнати от wyvern.

Докато драконът атакува, гаргойлите се завръщат усетили възможността да се справят с големия звяр, и го нападат. Докато трае битката Ivellious е ужилен от опашката на дракона и изпада в безсъзнание. Raego решава да се опита да скочи върху съществото и да го язди. С голямо усилие успява да се справи, но раните на дракона му идват в повече и той започва да пада в пропастта. В този момент Raego скача от гърба на wyverna към платформата и успява на косъм да се хване за ръба. Thor, Odinson протяга ръка да го хване и успява, но впоследствие го изпуска и монкът пада от 70 фута височина. Благодарение на своите учения и възможността да манипулира тялото си и въздуха при прилагане законите на гравитацията, той успява да олекоти падането и да се приземи невредим на дъното на пещерата. Помислили го за мъртъв героите нямат време да скърбят, защото чуват писъците и плача на Oli Kovachick в дъното на тясната пролука зад платформата. Plujek се отправя натам и вижда полуръстката, която е нападната от един от гаргойлите. Справя се с него и я спасява. Героите слизат един по един по въжето надолу невредими. Когато Thor, Odinson остава сам той решава да слезе катерейки се, но се подхлъзва, изпуска се и пада в пропастта. Обстоятелството, че се приземява върху туловището на мъртвия дракон го спасява от сигурна гибел, но не и от няколко лоши натъртвания. Групата си отдъхва от битката и започва да обмисля следващите си планове.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Comments

Добре,че паднах върху дракона хаха

 
pesheka

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.