The Betrayal of Halia Thornton

ЧАСТ II - Елфското укрепление /продължение второ/

Сесия № 10, проведена на 29.01.2017г.

9. Засадата

След като пътува няколко часа групата изневиделица е нападната от патрул орки. Въпреки опитите на Raego да се разбере с тях, те не изглежда да желаят да спрат устрема си и се налага героите да ги избият. Plujek намира няколко одрязани елфски глави в торбата на предводителя, които Erhard Nightbreeze разпознава като загиналите елфи, които са тръгнали заедно с Dereck. Усещането за опасност се засилва колкото повече групата се доближава до крепостта на орките.

10. Лабиринтът

Героите се натъкват на неестествена преграда, представляваща плет от дървета и храсти, препречваща пътя им напред. Erhard Nightbreeze обяснява, че това е лабиринт и от другата му страна се излиза близо до леговището на дракона. Той е бил създаден, за да пази пещерата й от нашественици, но заобикалянето му би отнело много време на групата. Aira и Raego решават да се изкачат по плета, за да се пробват да видят нещо от горе, за да знаят накъде да вървят, но клоните са прекалено гъсти и начинанието им се увенчава с неуспех. Групата решава да влезе в лабиринта и да се опита да намери изхода му. С помощта на Erhard Nightbreeze и интуицията на героите, те успяват да намерят правилния път, но не и без премеждия.

Натъкват се на огромни паяци, които имат умението да влизат и излизат в материалния свят, като изглежда все едно се телепортират или стават невидими /phase spider/. Героите се справят с тях, но попадат на нещо още по страшно – две огромни диви мечки – savager.

Заклещени в тесните тунели героите за малко да погинат, но с всеобщи усилия успяват да убият създанията. На самия изход ги нападат друг вид паяци, които досега не са виждали, но опитът им с този вид създания ги предпазва от това да се уловят в паяжините им и успяват успешно да се измъкнат от лабиринта. Изтощени решават да си починат преди да продължат нататък.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Comments

Arteglam

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.