The Betrayal of Halia Thornton

ЧАСТ II - Елфското укрепление /продължение/

Сесия № 9, проведена на 15.01.2017г.

5. Срещата с билкаря

На сутринта Aira и Raego решават да се отбият до билкаря в укреплението, за да разберат повече за намерената в пещерата стъкленица и за проклятието на асимарката. Оказва се, че старият елф е леко странен.

След продължителен разговор между тримата /който е невъзможен за копиране в настоящото изложение/ Aira разбира, че отварата дава изумителна сила на този, който я изпие. Билкарят предоставя на Raego успокояващи билки за съня му и е разочарован, че Aira не иска да участва в експериментите му. Малко след като двамата си заминават Ivellious решава да се отбие и след кратък разговор се сдобива с нещо за пушене. По-късно Thor, Odinson също посещава човечеца и разбира, че като изпие неговата отвара може да бълва огнени топки.

6. Ковачницата

Plujek и Ivellious решават да посетят ковачницата и да поискат някакви брони и оръжия от елфите. Сварват двама войници да се дуелират на входа и работещия Erhard Nightbreeze.

Успяват да го прекъснат няколко пъти, което го вбесява, но елфът се овладява и изпраща чиракът му да им обърне внимание. На Plujek му е обещана нова елфическа броня, с която той се сдобива малко по-късно през деня. Същевременно двамата с Ivellious се сдобиват с елфически стрели и след разрешението на Elvire Moonwhisper чиракът показва на групата как се изработват стрели от подръчни материали.

7. Жилището на архдруида

Междувременно, след няколко часа дебнене Thor, Odinson успява да хване Elvire Moonwhisper в добро настроение и я разпитва за странностите на бронята си. Тя установява, че над нея тегне старо проклятие и успява да го неутрализира успешно. Разказва на воина за разговорите си с Dereck, като се опасява, че той е пленен заедно с група елфски войници и откаран в крепостта на орките в северната част на гората. Архдруидът го моли да спаси войниците ако може и сам да открие какво знае Dereck, като за тази цел изпраща Erhard Nightbreeze с групата като водач.

8. Пеперудки

Героите се отбиват до хранилището където взимат няколко питки засищащ елфически хляб. Според елфа рецептата е много стара и са я научили от придошли елфи от някакво място наречено Средната земя, за което никой никога не бил чувал. После някакъв полуръст, на който викали Толкин, написал някаква книга с приказки където се споменавал хлябът „лембас“.

Групата напускат укреплението през североизточната порта и се отправят на север в посока местоположението на оркската крепост. След няколко часа лутане в гората те са нападнати от три ята красиви пеперуди, хранещи се с плът.

Erhard Nightbreeze е леко ранен и отровен, но след бърза намеса от страна на Thor, Odinson се стабилизира и героите продължават пътя си през негостоприемната гора.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ….

Comments

Arteglam

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.