The Betrayal of Halia Thornton

ЧАСТ II - Елфското укрепление /продължение второ/
Сесия № 10, проведена на 29.01.2017г.

9. Засадата

След като пътува няколко часа групата изневиделица е нападната от патрул орки. Въпреки опитите на Raego да се разбере с тях, те не изглежда да желаят да спрат устрема си и се налага героите да ги избият. Plujek намира няколко одрязани елфски глави в торбата на предводителя, които Erhard Nightbreeze разпознава като загиналите елфи, които са тръгнали заедно с Dereck. Усещането за опасност се засилва колкото повече групата се доближава до крепостта на орките.

10. Лабиринтът

Героите се натъкват на неестествена преграда, представляваща плет от дървета и храсти, препречваща пътя им напред. Erhard Nightbreeze обяснява, че това е лабиринт и от другата му страна се излиза близо до леговището на дракона. Той е бил създаден, за да пази пещерата й от нашественици, но заобикалянето му би отнело много време на групата. Aira и Raego решават да се изкачат по плета, за да се пробват да видят нещо от горе, за да знаят накъде да вървят, но клоните са прекалено гъсти и начинанието им се увенчава с неуспех. Групата решава да влезе в лабиринта и да се опита да намери изхода му. С помощта на Erhard Nightbreeze и интуицията на героите, те успяват да намерят правилния път, но не и без премеждия.

Натъкват се на огромни паяци, които имат умението да влизат и излизат в материалния свят, като изглежда все едно се телепортират или стават невидими /phase spider/. Героите се справят с тях, но попадат на нещо още по страшно – две огромни диви мечки – savager.

Заклещени в тесните тунели героите за малко да погинат, но с всеобщи усилия успяват да убият създанията. На самия изход ги нападат друг вид паяци, които досега не са виждали, но опитът им с този вид създания ги предпазва от това да се уловят в паяжините им и успяват успешно да се измъкнат от лабиринта. Изтощени решават да си починат преди да продължат нататък.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

View
ЧАСТ II - Елфското укрепление /продължение/
Сесия № 9, проведена на 15.01.2017г.

5. Срещата с билкаря

На сутринта Aira и Raego решават да се отбият до билкаря в укреплението, за да разберат повече за намерената в пещерата стъкленица и за проклятието на асимарката. Оказва се, че старият елф е леко странен.

След продължителен разговор между тримата /който е невъзможен за копиране в настоящото изложение/ Aira разбира, че отварата дава изумителна сила на този, който я изпие. Билкарят предоставя на Raego успокояващи билки за съня му и е разочарован, че Aira не иска да участва в експериментите му. Малко след като двамата си заминават Ivellious решава да се отбие и след кратък разговор се сдобива с нещо за пушене. По-късно Thor, Odinson също посещава човечеца и разбира, че като изпие неговата отвара може да бълва огнени топки.

6. Ковачницата

Plujek и Ivellious решават да посетят ковачницата и да поискат някакви брони и оръжия от елфите. Сварват двама войници да се дуелират на входа и работещия Erhard Nightbreeze.

Успяват да го прекъснат няколко пъти, което го вбесява, но елфът се овладява и изпраща чиракът му да им обърне внимание. На Plujek му е обещана нова елфическа броня, с която той се сдобива малко по-късно през деня. Същевременно двамата с Ivellious се сдобиват с елфически стрели и след разрешението на Elvire Moonwhisper чиракът показва на групата как се изработват стрели от подръчни материали.

7. Жилището на архдруида

Междувременно, след няколко часа дебнене Thor, Odinson успява да хване Elvire Moonwhisper в добро настроение и я разпитва за странностите на бронята си. Тя установява, че над нея тегне старо проклятие и успява да го неутрализира успешно. Разказва на воина за разговорите си с Dereck, като се опасява, че той е пленен заедно с група елфски войници и откаран в крепостта на орките в северната част на гората. Архдруидът го моли да спаси войниците ако може и сам да открие какво знае Dereck, като за тази цел изпраща Erhard Nightbreeze с групата като водач.

8. Пеперудки

Героите се отбиват до хранилището където взимат няколко питки засищащ елфически хляб. Според елфа рецептата е много стара и са я научили от придошли елфи от някакво място наречено Средната земя, за което никой никога не бил чувал. После някакъв полуръст, на който викали Толкин, написал някаква книга с приказки където се споменавал хлябът „лембас“.

Групата напускат укреплението през североизточната порта и се отправят на север в посока местоположението на оркската крепост. След няколко часа лутане в гората те са нападнати от три ята красиви пеперуди, хранещи се с плът.

Erhard Nightbreeze е леко ранен и отровен, но след бърза намеса от страна на Thor, Odinson се стабилизира и героите продължават пътя си през негостоприемната гора.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ….

View
ЧАСТ II - Елфското укрепление
Сесия № 8 - проведена на 08.01.2017г.

1. Битката с пазителя на съкровището

Героите продължават да се борят с чудовището, дори след като Plujek лежи безжизнен все още сграбчен от едно от пипалата. Ivellious успява да стигне на време за да помогне на групата. След няколко точни стрели от елфа и завидни акробатични атаки от Raego героите успяват да умъртвят roper-а, който изпуска жертвите си на земята. Всеки прибира каквото намери за ценно от съкровището и всички заедно напускат пещерата. Ivellious си харесва няколко пръстена, а Raego ботуши. Aira и Thor, Odinson намират две стъкленици с интересни  на вид течности.

Намират елфските деца и Oli Kovachick отвън, като децата уверяват групата, че на изток има елфско укрепление и могат да ги заведат до там. Героите се надяват да си отпочинат някъде на сигурно място и се отправят заедно с децата надълбоко в гората.

2. Kryptlefarn

Навлизайки надълбоко в гората, слънцето вече залязва и героите започват да се лутат из лабиринтоподобните коридори от дървета и храсти, борейки се да дишат предвид наситения с отровна миризма застоял въздух, като тук таме се радват на лек бриз покрай клоните на дърветата. След няколко часа мъчително придвижване групата е обградена от няколко бронирани ездачи на displacer beast. Групата забелязва, че това са горски елфи, които насочват оръжията си към героите и ги питат кои са на елфически. Единият от тях вижда Raego и извиква „Орк!“, но преди да успее да го нападне едно от децата се показва иззад групата и се провиква към баща си, който се оказва елфския предводител на патрула. Последва сърдечна среща и разговор между баща и син, след което елфите се съгласяват да отведат групата до елфското укрепление. По пътя воинът се представя като Erhard Nightbreeze. Разказва на героите, че отдавна търсят къде е скривалището на Rogok, как паякът е бил пленен, но е избягал от елфите и се е съюзил с oni-то и вещиците. Обясява как са успели да опитомят зверовете въпреки дивата им зла природа. Групата пътува още няколко часа и достига до заобградено от дървета укрепление – Kryptlefarn.

Влизайки вътре виждат множество постройки, които са изваяни с магия от самите дървета. В укреплението има много жени и деца, както и още зверове, които се разхождат. Всички ги поглежат учудено и с подозрение. Целият град е осветен с мънички сфери светлина, които летят покрай сградите. Erhard Nightbreeze отвежда групата до постройката на предводителката на елфите и им казва да я изчакат.

3. Разказът на Elvire

Минава известно време и героите чуват силно тропане по входната врата на сградата и рев. Докато се чудят дали не са попаднали в капан и какво точно да направят, вратата се отваря и те забелязват огромна кафява мечка, която ги гледа с интелигентните си очи.

Част от козината й е вързана на странни плитки и сякаш носи броня, направена от дърво. Мечката им проговаря на общия език и ги успокоява, че не им мисли злото. След миг тя се трансформира и на нейно място се поява елфа. Представява се като Elvire Moonwhisper, приветства групата като добре дошла и започва разговор между тях. Тя разбира за приключенията им и тяхната цел. Разказва им повече за Kryptgarden Forest и дори им дава карта на гората. Обяснява им за дракона Старата Трошачка на кости и за оркската крепост на север. Твърди, че е чувала за Dereck и той е поискал нейната помощ за някаква мисия, която не може да им каже. Опасява се обаче, че той може да е загинал или да е пленен от орките. Поради нетърпението на Aira за момент я превръща в катерица и я завързва с корени за постройката, но после я пуска. Elvire Moonwhisper обяснява на Raego и Plujek, че може да излекува очите им след като си почине.

4. Лечебницата и храма

Героите се отправят към лечебницата където се радват да видят Amadeus с две здрави очи. Част от групата се оставя на грижите на лечебницата, като Aira и Raego решават да посетят Храма, където се запознават с жрицата, която помага на асимарката да се освободи от натрупаната негативна енергия поради проклятието на бронята й. Героите решават да прекарат нощта в лечебницата и на сутринта се събуждат свежи и отпочинали, като Plujek и Raego отново се радват на пълното си зрение, благодарение на магията на Elvire Moonwhisper.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

View
Част I - Пещерата /продължение/
Сесия № 7 - проведена на 18.12.2016г.

4. Врящият казан

Потресен от случилото се Amadeus решава да се оттегли от групата и започва сам да обикаля гората в търсене на Dereck. За момент другите го търсят наоколо, но след като не го намират решават, че му трябва малко почивка. Героите все пак взимат решение да проучат пещерата /Rogok Lair/, защото се опасяват, че плачещите звуци могат да идват от деца, които са в беда. Въпреки големите физически травми по-голямата част от групата счита, че не могат да оставят нещата така. Те се промъкват по тунела вдясно от където идват бълбукащите звуци и долавят някаква отвратителна миризма. Виждат осветено от голям огън, върху който е поставен казан, помещение.

Цялата стая е опасана с тъмни корени, които се промъкват през цепнатините в камъка, през които излиза и голяма част от пушека от огъня и казана. В единия ъгъл е разположено нещо като трон от кости, на който е седнало голямо великаноподобно същество /Oni/ със зелена кожа и черни коси, нокти и зъби. До трона е разположена гигантска алебарда. Пред съществото е разположена нещо като маса от дънер, която е отрупана с някакви отвратителни блюда, силно приличащи готвени човешки кости и органи. До казана е разположена една зелена вещица /green hag/, която го разбърква. Втора вещица реже на друга маса някаква разчленена човешка фигура, а трета вещица стои до едно сгушено в ъгъла елфско момче, което хлипа тихо и гледа ужасено.

5. Плачещите деца

За момента героите решават да проучат какво има в помещението вляво от където идват плачовете и се отправят натам. Ivellious се промъква незабелязано и вижда помещение покрито с черен мъх, в което са разположени няколко скалъпени дървени клетки, в които лежат уплашени и плачат деца и младежи от елфски и оркски произход. В помещението, спотайвайки се в сенките бродят малки създания с щипци и козина. Героите се доближават до създанията, но  биват забелязани. Изведнъж ги облива силна вълна от страх и цялото им същество крещи да побегнат. В главата си чуват ужасяващи звуци и все едно навсякъде около тях нещо дебне и се движи, което не е далече от истината, защото съществата нападат групата.

Изключително злите създания /meenlock/, с помощта на телепортиращото си умение, страховитата им аура и промъкването в сенките, успяват да изтощят групата. Raego използва магията silence, за да не се привлече вниманието на създанията от другото помещение, но в крайна сметка те забелязват героите и се отправят към тях. Когато най-сетне великана получава възможност да говори той изказва разочарованието си от това, че паякът само е изкарал очите на няколко члена от групата, но не е успял да се справи със задачата си на пазител на пещерата. Яросттно oni-то заедно с вещиците се нахвърля върху групата. С помощта на вродените му магическо способности успява да приспи и превърне в газ част от героите, но накрая те победоносно го повалят, заедно с другите същества. 

6. Разказът на децата

Героите измъкват и елфски и оркските деца от клетките извън пещерата. Двете раси се гледат с неприязън и не говорят общия език. Raego успява на оркски да се разбере с част от децата, които му благодарят за помощта, но решават сами да поемат по пътя си, въпреки опасенията на монка. Накрая той ги пуска и те изчезват в гората. Същевременно, Ivellious разпитва елфските деца, от които разбира, че някои от тях са били примамени от светлинките да ги последват в пещерата, а друга част са били измамени от вещиците и онито, превъплатени в ролята на познати от елфски народ. Казват му още, че на част от тях дребните създания изваждали очите и ги носели на паяка в замяна на ролята му на пазител над пещерата. Също така част от неговите приятели били сготвени и изядени от вещиците и техния господар /наричан от вещиците Rogok/, след като волята им е била сломена от психическите атаки на дребните създания. След като ги разпитват за някакви съкровища, децата споделят, че вещите им били взимани от малките същества и носени нанякъде, където след това не ги виждали. 

7. Пазителят на съкровищницата

Докато Ivellious продължил да разпитва децата, останалата част от групата се отправила обратно в пещерата, за да изследва къде великанът е скрил съкровището си. Донякъде случайно Aira попада на таен проход в стената на един от коридорите. Решава сама да го проучи и стига до помещение, в което е струпано голямо съкровище. Нетърпелива се отправя напред и в този момент е с грабчена от  някакво пипало и завлечена към таван на помещението от голямо хищно същество /roper/. Борейки се с него тя крещи за помощ и другата част от групата се отправя към помещението.

Въпреки усилията им всички са хванати от пипалата, но успяват да изпият няколко от магическите отвари от съкровището на пода. Ivellious се усеща, че другите много са се забавили и се втурва да ги търси в пещерата. Същевременно една по силна захапка на чудовището успява да нокаутира Plujek. Дали елфът ще стигне навреме, дали героите ще успеят да се преборят за живота си и какво богатство ги чака, ще разберете в следващата сесия.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

View
СЕГМЕНТ ТРЕТИ - Гората Криптгардън
Сесия № 6 - проведена на 11.12.2016г.

ЧАСТ I – Пещерата

1. Нападението на зверовете

След заслужената почивка на сутринта слънчевите лъчи леко се процеждат измежду гъстите широколистните дървета в тази непозната гора. Приключенците решават да потърсят някакви следи за Dereck и тръгват на юг. След няколко часа вървене в непознатото виждат три светлини, които се реят във въздуха и мигат в червено.

Докато мислят какво да направят от храстите около тях изскачат няколко големи пантери с пипала /dissplacer beast/, които се нахвърлят върху групата. Wolfheart е отмъкнат от няколко от съществата навътре в гората, а пантерата му Вълчо тръгва след тях. Въпреки изненадата, героите успяват да се справят със съществата с помощта на светещите създания. Светлинките си променят цвета в жълто и бавно се отправят в някаква посока, като че ли искайки героите да ги последват. Въпреки това, те се спират да обмислят ситуацията. Amadeus чрез ритуал създава магически купол, под който героите да се скрият от започналия проливен дъжд. Raego и Ivellious се опитват да открият някакви следи от Wolfheart. Намират го под нещо като навес, окървавен и заобграден от дузина от пантероподобните същества, а негото животинче Вълчо лежи разкъсано. Решават, че рейнджърът е мъртъв, и дори да не е, не могат да му помогнат и се връщат при другите, като им разказват какво се е случило. След известни размисли, героите решават да последват светлините.

2. Пещерата

След няколко часа път на югозапад покрай планинската верига на Sword Mountains светлините отвеждат героите до входа на някаква пещера в скалите и самите те се отправят към дълбините й. Приключенците не очакват опасност, защото са се доверили на светлините, заради помощта им за пантерите, но все пак решават предпазливо да проучат пещерата, защото чуват някакви плачевни звуци и бълбукания. Ivellious и Aira решават да се промъкнат и да изследват два от тунелите. Елфът открива помещение, в което върху три огромни паяжини стоят две паякоподобни същества и един странен на вид паяк. Забелязва, че по тавана на тунела се спотайват и гигантски паяци. Асимарката стига до помещение пълно с клетки, в които са заключени някакви същества и около тях обикалят други, но не успява добре в тъмното да различи нещо повече. Двамата решават да са върнат и да споделят на групата, но в този момент светлините прелитат над тях и ги осветяват ярко, издавайки присъствието им на дебнещите създания в пещерата. Група от гигантски паяци ги напада. Другата част от героите се втурва да помага в битката. Thor, Odinson, въпреки опасността, решава да пусне thunderwave в пещерата. Цялата пещера отеква от гръм и за миг плачовете спират, но след няколко секунди се подновяват. Героите се справят с паяците и обмислят какъв да е следващия им ход.

3. Битката с Horakh

В крайна сметка решават да се справят с опасността, за която вече знаят, за да не бъдат нападнати в гръб когато изследват пещерата. Thor, Odinson, Aira и Oli Kovachick остават да пазят тунела, а Amadeus, Raego, Ivellious и Plujek се отправят към помещението и нападат двете паякоподобни същества /ettercap/ и странния паяк /horakh/. Raego прави shadowstep и се телепортира до паяка, но се оплита в гигантската паяжина. Забелязва, че това не е обикновен паяк, а част от туловището му е прозрачно и в него има множество очи с различни размери и форми.

Паякът с удоволствие сграбчва плячката си и силно ранява монка, като дори му отхапва лявото око. Другите същества не смеят дори да му помогнат и се отправят към другата част от групата. Умиращ от болка и с помощта на разсейващата стрела на Plujek, Raego успява да shadowstep отново обратно при групата за краткия миг, в който успява да се отскубне от хватката на паяка. Героите разбират, че си имат работа с по-силно същество и концентрират усилията си върху него. Същевременно задната част на групата е нападната от два гигантски паяка и от светлинките, които светят в черно. Не след дълго Amadeus и Plujek са нокаутирани от паяка и левите им очи биват отхапани. С много усилия героите се справят с паяка. Опитват се да намерят очите си в туловището му, но то се разпада и субстанцията на гърба му се разкашква. Героите взаимно се превързват и закърпват и са потресени и разстроени от загубата на очите си. Обмислят какъв ще е следващия им ход и дали си заслужава да продължават да изследват пещерата.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

View
ЧАСТ IV - ГРОБНИЦАТА НА ЗАБРАВЕНИТЕ (продължение четвърто)
Сесия № 5– проведена на 03.12.2016г.

15. Параклисът и спасяването на Aira

Групата се отправя по един от неразкритите коридори, който ги отвежда до каменна врата. След отварянето й героите попадат в стая приличаща на малък параклис или светилище. От стените висят метални въжета държащи маслени фенери, които светят с бледа светлина. В края на стаята са разположени стълби, които водят към олтарна маса, около която броди искрящо лилаво същество с човешка форма /specter/. Около самия олтар кръжат множество сенки с човешки лица, които издават плачевни звуци. На платформата е  завързана с вериги на каменна колона млада красива жена човек /всъщност aasimar/. При влизането на героите съществото ги забелязва, хваща някаква колода с карти от масата и хвърля карта на земята. От картата излиза каменен голем. Същевременно отдясно на стълбите пази същество в черна броня, което се движи с червена магия /helmed horror/. Героите започват битка със създанията. Установяват, че големът е илюзия, но пазителят рицар се оказва доста силен предвид обстоятелството, че магиите на Amadeus не му оказват ефект /immunity to firebolt, shocking grasp, magic missile/, поради което Raego бива повален след един от поредните мощни удари с огромния меч на създанието. Монкът успява да се свести и героите побеждават създанията, като същевременно Aira успява да се освободи от оковите. Започва кратък диалог между групата и жената и те решават да я приемат и да се измъкнат заедно от гробницата, въпреки че Oli Kovachick не я харесва. Зад олтара Thor, Odinson открива тайна врата водеща до кабинет, който очевидно е бил използван за складиране на по ценни консумативи при създаването на гробницата, като книги, инструменти и др.  Воинът намира пет стъкленици Potion of Healing и един Elixir of Health, както и всички иззети оръжия на Aira и едно елфическо наметало – Cloak of Elvenkind, което Ivellious си слага. След смъртта на лилавото немъртво създание Ivellious прибира колодата с карти, която се оказва магическа Deck of Illusions и като че ли проклятието над гробницата също се вдига, защото сенките изчезват.

16. Капанът с електрическите лози бръшлян и кралската броня

Групата се отправя към следващото помещение, в което е разположено леко сияещо ковчеже в средата. Страхът на героите от mimic създанията принуждава Amadeus да изпрати един firebolt по сандъка, като горната му част се разцепва и от съдържанието му се разкрива красива метална броня и стъклено зелено светещо листо. Магьосникът пристъпва в помещението и взима бронята, като в този момент от една от стените се отправя дълга лоза бръшлян, която хваща ризницата и я закичва на 20 футовия таван на стаята. Магьосникът взима листото и започва да го изучава като го подхвърля назад и към другите герои. В този момент Thor, Odinson пристъпва в стаята и друга лоза се издължава от ъгъла на стаята, хваща воина и го запраща на тавана като след това го удря електричество /lightning damage/, и той изпада в безсъзнание. Aira също се втурва напред, но и тя е запратена на тавана. Успява да се освободи от хватката, но пада на земята и се удря тежко, след което нова лоза се спуска и отново я запраща нагоре. Amadeus пипа стената и го удря електричество. Героите се опитват да се преборят с магическия капан, установяват че лозите са илюзия и накрая магьосника пуска листото на земята и го счупва на парченца, в резултат на което Aira, Thor, Odinson и ризницата падат на земята и отново се удрят тежко. Героите свестяват Thor, Odinson с магически еликсир. Изглежда, че действието на капана е преминало, като след това Raego забелязва някакви кръгове по земята и тавана около ковчеджето, но не открива нищо друго интересно в стаята, дори след изследването на тавана. Thor, Odinson доволен облича бронята и героите излизат от стаята.

17. Наводнената стая

Групата се отправя към единственото помещение, което не са проверили и като отварят вратата ги залива вълна от студена, мръсна вода. Виждат, че стаята е пълна с вода и мирише на мухъл. Във водата са разпръснати множество отломки, измежду които се забелязват дървесина и човешки кости. В единия ъгъл на стаята има някакъв процеп, от който тече бавно вода в стаята. Героите решават, че помещението не представлява интерес за тях и се отправят към ритуалната зала.

18. Разговорът с Ingris и Malgran

Групата решава да провери какво се случва с Elzar Rodale. Духовете им казват, че съзнанието му е повредено, но са успели да разчетат спомените му. Обясняват на Thor, Odinson, че магьосникът е смятал да му върне спомените като му даде стъкленицата, която е държал в себе си, но Raego я взел от него и изсипал съдържанието й в гърлото на Ivellious. Духовете не знаят начин как да му ги върнат. Thor, Odinson се ядосва и изпива намерената в кабинета стъкленица с червена течност, в която има малки балончета светлина без да знае свойствата й– Elixir of Health. Оказва се, че тя може да лекува болести, а състоянието на воина е точно такова и спомените му се възстановяват наведнъж като го залива вълна от емоции. Ivellious решава да разпита духовете какво друго са научили от Elzar Rodale. Те му казват, че доста неща но нямат време да му споделят всичките, защото проклятието над гробницата се е вдигнало и вече нищо не ги задържа там и магията отслабва и те вече следва да преминават в отвъдното. Разбират, че героите са се преборили със сянката на Garan и с неговия слуга /лилавото немъртво същество/. Обясняват на елфа, че Halia Thornton се е свързала с Elzar Rodale с обещания за влияние и богатство в града, за който магьосника копнее – Waterdeep, в замяна на неговата лоялност и помощта му в опожаряването на Phandalin. На духовете не им остава много време и не успяват да споделят повече, след което изчезват.

19. Изходът от гробницата

Героите решават да направят дълга почивка след като проклятието се е вдигнало, но първо Plujek предлага да отидат в помещението където са убили дракона, за да извлекат отрова от опашката му. Групата се отправя натам и точно когато решава да почине е нападната от близо две дузини от каменните летящи същества – gargoyles. Те залостват вратата и се опитват да избягат, като дори Plujek използва ледения си драконов дъх срещу съществата. Въпреки всичко не успяват да и удържат и всички започват да бягат към изхода на гробницата. Установяват, че вратата вече не е затворена с магия и зее широко към тъмен коридор. Докато минават от там Wolfheart се освобождава от вкаменяването си, което явно е било обвързано с проклятието над гробницата, затваря една от вратите и се втурва след групата. След известно бягане и лутане в коридора, героите излизат на чист въздух в подножието на планината и се озовават насред гора в тъмните часове на нощта. Изтощени и щастливи, че са се измъкнали живи, те намират подслон и лягат, за да починат. Нощта преминава без произшествия и на сутринта се събуждат и започват да обсъждат следващите си стъпки в неизвестното.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ….

View
ЧАСТ IV - ГРОБНИЦАТА НА ЗАБРАВЕНИТЕ (продължение трето)
Сесия № 4– проведена на 19.11.2016г.

12. Унищожаването на вазата

Държейки вазата и реейки се във въздуха на ритуалната зала Plujek казва на Ingris: “Ти съсипа живота ми. Толкова много те обичах. Как можa да убиеш детето ни? Баншито му отговаря: “Не съм го убила аз. След като умрях и бях прокълната вечно да се скитам в гробницата, спомените, които ми бяха отнети, се върнаха. Онзи магьосник, който ни даде тази ваза, той ви уби и после ми отне спомените и помислих, че наистина аз съм го направила. Винаги съм ви обичала. Plujek с неествен глас казва: „Не ти вярвам. Сега ще си платиш веднъж за винаги за страданието, което ми причини.“ Заедно с вазата Malgran излиза от тялото на Plujek и казва на героите: “Вървете си докато все още можете. Благодаря за помощта ви. Ние ще се разберем по един или друг начин”, след което Ingris изрича: „Вървете!!!“ и отваря тайната северна врата. Thor, Odinson се възпротивява, защото иска да си върне спомените, както му е обещано, но духовете му казват, че имат по-важни въпроси да обсъждат в момента и че магьосникът Elzar Rodale вече му е обещал това. Докато част от групата се съгласява да напусне помещението, Raego се опитва да убеди Malgran, че вазата му влияе зле, но той не му вярва. Същевременно, Ivellious стреля по вазата, но духът избива стрелата и се разгневява. Raego прави магията Silence и след това Ivellious след като прави кълбо под съществото отново изненадващо стреля по вазата и я събаря на земята. След това Thor, Odinson с мощен удар с чука я пръска на парчета. Сенките от вазата се развилняват, но изчезват и като че ли и влиянието над Malgran също. За жалост проклятието над гробницата все още се усеща и духовете изпращат героите да намерят неговия източник някъде другаде из помещенията. Те се съгласяват и започват да търсят причинителя на проклятието.

13. Галерията

Героите се отправят към една от вратите, които Raego е открил по-рано. На нея е изобразен величествен и красив крал, седнал върху златен трон, който героите разпознават като живата версия на духа на Malgran. Влизайки в помещението стават свидетели на удивителна гледка. Под светлината на поставени по стените факли светещи с магическа синя светлина се разкрива обширна галерия. По стените са закачени множество картини, които изобразяват живота на кралското семейство, пейзажите на кралството и битието на отделните поданици. По стените са закачени и различни по големина и украса гоблени с герба на кралство Hilldamar – заспал бял дракон върху планинска верига. В стаята има различни битови предмети принадлежали на кралското семейство, от прибори за хранене, до столове и маси. Всичко е учудващо добре запазени въпреки изминалите години. Смаяни от гледката, героите едва не пропускат да забележат най-важното. В края на помещението, след пътечка от човешки кости, пред огромна картина изобразяваща красива тъмнокоса жена, която разпознават като Ingris, се рее няколко фута във въздуха гъста сянка, която се взира в изображението. Въпреки шумното влизане на героите в помещението, сянката дори не се обръща към тях, но проговаря с дълбок смразяващ съзнанието шепнещ глас: “Не е ли красива? Още се чудя заслужаваха ли страданието си. Мисля, че да. Ако имах възможност пак щях да го сторя.“ Сянката се обръща и се приближава към героите, които виждат чертите на нещо, което някога е било човек, но в момента е само безформено немъртво създание със светещи жълти очи. Сянката отново проговаря: „Вече направихте достатъчно поразии. Никога няма да излезете от тази гробница.“  Героите виждат как костите на земята се събират и оформят три човешки скелета /skeletons/, които тракайки се отправят към тях.

След като се справят със скелетите от земята се появяват нови три. По време на битката съществото успява да изсмуче душата на Elzar Rodale, който намира края си в страх и агония. Героите успяват да унищожат скелетите и сянката /wraith/ и намират позлатен сандък, в който има 5 Potion of Healing и магически свитък, който Amadeus разпознава като магията – Animate Dead. Опитват се да стабилизират магьосника, включително изливайки му лекуваща течност в устата, но нищо не помага. Занасят трупа до духовете на Ingris и Malgran с молба да го съживят. Те му казват, че нямат тази сила, след което Amadeus дава на баншито магически свитък, на който му е казано, че е изписана магията Revivify. Баншито и духът се опитват да съживят Elzar Rodale, но предвид липсата на компоненти под формата на магически камъни и предвид обстоятелството, че е минала повече от една минута от смъртта на магьосника, той се връща към живота с увредено съзнание. Не отговаря на нито един от въпросите на героите, поради което те го оставят при духовете и те им обещават, че ще видят дали ще успеят да измъкнат нещо от него, което да помогне на Thor, Odinson да си върне спомените. Героите се връщат обратно в галерията и забелязват в ъгъла на стаята малка обикновена каменна врата, която води към друго помещение.

14. Кралският лък и гаргойлите

За разлика от предното помещение, в това цари пълен мрак. Единствената светлина е в другия край на обширна пещера и е под формата на сияние, което осветява някакъв лък, който е поставен върху дървена стойка. Поглеждайки нагоре героите не виждат таван, а на пода са разпръснати множество ръждясали, счупени и прашни оръжия и брони, както и човешки кости. Личи си, че помещението е издълбано директно в скалата без да се влага много труд в изграждането му. Стените са неравни и изпълнени с различни по големина дупки и пукнатини. Thor пристъпва внимателно в помещението и се доближава до лъка и го взима. В първия момент нищо не се случва, но след това героите чуват странен гърлен писък и от небето се спускат каменни летящи същества. Играчите са нападнати от gargoyles.

Докато се борят със съществата едно от тях успява да сграбчи Oli Kovachick и я издърпва във въздуха нанякъде, след което част от съществата го последват, а другите са повалени от героите. Plujek и Ivellious започват спор кой от тях трябва да вземе лъка, който е магически. След кратък разговор героите се съгласяват Plujek да го вземе, след което се опитват да намерят начин да открият къде съществата са отнесли Oli Kovachick. Raego и Amadeus изучават отвесната скала и установяват, че по нея има издълбани дупки, по които може да се пробват да се изкатерят. Raego решава да го направи и след около 70 фута стига до каменна платформа, на която стои на пост един гаргойл. Монкът го напада. Докато трае битката другите от групата също решават да се опитат да се покатерят с помощта на две вързани заедно и спуснати надолу въжета и не след дълго всички вече са горе. Докато Ivellious се качва на въжето групата е нападната от няколко гаргойла, които за малко да съборят елфа, но не успяват. След кратка схватка гаргойлите се разбягват странно, след което героите виждат сянката на нещо голямо, което се задава към тях. Те са нападнати от wyvern.

Докато драконът атакува, гаргойлите се завръщат усетили възможността да се справят с големия звяр, и го нападат. Докато трае битката Ivellious е ужилен от опашката на дракона и изпада в безсъзнание. Raego решава да се опита да скочи върху съществото и да го язди. С голямо усилие успява да се справи, но раните на дракона му идват в повече и той започва да пада в пропастта. В този момент Raego скача от гърба на wyverna към платформата и успява на косъм да се хване за ръба. Thor, Odinson протяга ръка да го хване и успява, но впоследствие го изпуска и монкът пада от 70 фута височина. Благодарение на своите учения и възможността да манипулира тялото си и въздуха при прилагане законите на гравитацията, той успява да олекоти падането и да се приземи невредим на дъното на пещерата. Помислили го за мъртъв героите нямат време да скърбят, защото чуват писъците и плача на Oli Kovachick в дъното на тясната пролука зад платформата. Plujek се отправя натам и вижда полуръстката, която е нападната от един от гаргойлите. Справя се с него и я спасява. Героите слизат един по един по въжето надолу невредими. Когато Thor, Odinson остава сам той решава да слезе катерейки се, но се подхлъзва, изпуска се и пада в пропастта. Обстоятелството, че се приземява върху туловището на мъртвия дракон го спасява от сигурна гибел, но не и от няколко лоши натъртвания. Групата си отдъхва от битката и започва да обмисля следващите си планове.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

View
ЧАСТ IV - ГРОБНИЦАТА НА ЗАБРАВЕНИТЕ (продължение второ)
Сесия № 3– проведена на 12.11.2016г.

9. Пещерата до леговището

Пантерата на Wolfheart започва да ближе каменната статуя и да се върти около стопанина си. Героите осъзнават, че само силна лекуваща магия може да обърне процеса на вкаменяване, но те не разполагат с такава. Няма как и да помръднат статуята, защото тя тежи десет пъти повече от нормалното тегло на рейнджъра. За момента решават да го оставят и да се опитат да намерят изход от гробницата. Вляво от помещението със статуите забелязват проход към пещера. Перфектно съразмерната стая със статуите прелива в издълбана в скалите пещера, силно напоена с миризмата на сяра. Навлизайки в пещерата героите виждат останки от кости и парчета камък в учудващо правилни човешки форми. Блещукащи по земята са разпръснати монети, но това което хваща окото е малка прашна стъкленица с бълбукаща, направо кипяща, синя леко светеща течност, която лежи непокътната на пода. 

Героите прибират стъкленицата и се връщат обратно в голямото помещение. Забелязват обикновена двойна каменна врата, която не се отваря. Thor, Odinson се опитва да я разбие с чука си, но той е отблъснат от някаква магическа бариера. Със сини светещи надписи на вратата се изписва: „Пътят е затворен. Не ще се отвори докато проклятието не бъде вдигнато.“ Героите решават, че за момента не могат да излязат от криптата и напускат помещението.

10. Стаята със свещниците

Raego казва на групата, че е открил коридор, който води до друга стая. Героите се отправят натам и след като отварят вратата попадат в осветено от осем свещника по стените помещение постлано с червен килим.

В другия край на стаята стои разположено голямо красиво ковчеже. Raego внимателно пристъпва напред и се отправя да изучава свещниците. Ivellious го последва, но от теглото на тялото му разпира крехкия килим и пропада в някаква пропаст, в която има изгарящо кожата желирано същество.

От болката елфът изпада в безсъзнание. В този момент свещниците оживяват и нападат играчите. Thor се опитва да хване Ivellious и да го измъкне. Amadeus, Raego и Plujek едновременно се опитват да помагат, но се оказва, че за  момент Raego също попада в желето, а и свещниците нападат Thor, Odinson и му пречат. След доста усилия героите успяват да се справят със съществата, измъкват Raego и стабилизират Ivellious, след което прескачат ямата. Thor, Odinson ядосан от цялото нещастие се опитва все пак да види каква е наградата за страданията на героите и се отправя към ковчежето. За негов лош късмет, то се оказва mimic, който го напада изненадващо.

Групата успява да се справи със съществото и изтормозени се връщат в коридора. Raego решава да използва стъкленицата с пулсираща червена течност, която е взел от Elzar Rodale върху Ivellious в резултат на което, последният се изправя освежен и бързо се възстановява от раните си. При вида на това действие Elzar Rodale пребледнява и казва, че не е трябвало цялата течност да се излизва в гърлото на елфа. Thor, Odinson го пита къде е Oli Kovachick, но той казва, че не знае. Героите съзират полуръстката в дъното на коридора, застанала срещу стаята където е духът на Malgran и взираща се в него. Тя им казва, че той май иска нещо да говори с групата и героите отново влизат в неговото помещение.

11. Магията на вазата

Героите се връщат при Malgran, който им казва, че си е спомнил къде е вазата, но първо трябва да му отговорят на една загадка. Thor, Odinson се заема със задачата и въпросът от загадката е: Двама души се спускат през комина. Единият излиза с чисто лице, а другият – с мръсно. Кой от тях ще отиде да се измие? Thor, Odinson отговаря няколко пъти грешно, но накрая Malgran му казва, че загадката няма правилен отговор и играчите са заслужили да узнаят как да вземат вазата. Казва им, че за да се разкрие истинската ваза пред тях трябва да преборят магията на всяка отделна фалшива ваза. Ако се опитат да ги унищожат рискуват да разрушат истинската ваза и да останат заключени в гробницата завинаги. Вазите ще изискват от тях да решат загадка, да понесат физическа или психическа болка, да направят някаква саможертва и кой знае още какво. Има възможност да видят миналото, бъдещето или настоящето. В момента, в който всеки от героите погледне в някоя ваза всичко, което се случва го вижда само той и не може да иска помощ от другите. Всеки от героите се заема със задачата да поглежда в отделните вази. Някои от вазите задават гатанки, други нараняват героите, трети ги поставят пред трудни избори, четвърти им дават видения. Plujek изгубва чука и парите си под влиянието на магията на две вази. Накрая, след като магията във двадесетте вази е преборена и те изчезват, под саркофага на Malgran се появява истинската ваза, която се носи във въздуха и около нея обикалят сенки.

Някои от героите се доближават до вазата и сенките проникват в телата им, като им носят различни видения. Thor, Odinson се опитва да унищожи вазата, но Malgran среща чука му с неговия меч и не му позволява. Героите успяват да се разберат с него, взимат вазата и се отправят към ритуалната зала на Ingris. Същевременно Malgran успява да се всели в тялото на Plujek, за да наблюдава какво ще се случи. Когато наближават помещението Ingris усеща силата на вазата и отваря тайната магическа врата. Thor, Odinson взима вазата и казва, че ще й я даде само ако обещае, че наистина ще му върне спомените. Баншито се съгласява и в момента, в който се опитва да вземе предмета, Plujek ядосано казва, че никога няма да й я даде и я взима в ръцете си. Ingris разпознава, че това е Malgran в тялото на драконовородения войн. Героите са изправени пред дилемата какво да правят с двете ядосани немъртви същества.

 

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

View
ЧАСТ IV - ГРОБНИЦАТА НА ЗАБРАВЕНИТЕ (продължение)
Сесия № 2– проведена на 06.11.2016г.

4. Тунелът към ритуалната зала

Разглеждайки изображението на вратата Amadeus и Raego с общи усилия успяват да си припомнят, че са чели някъде и са слушали предания за велико древно царство, което било погубено заради магията на някаква ваза, но това познание е останало заровено някъде дълбоко в съзнанието им. Thor решава да отвори вратата и се озовава в 30 фута дълъг и 10 фута широк коридор. На плочките на пода е изобразена виеща се змия, а от отсрещната страна на коридора има друга двойна врата.

Над главата на самата змия се носи във въздуха малка сфера светлина. Thor, Odinson пристъпва напред върху опашката на змията и от стeната профучава отровна стреличка, която се забива в тялото му. Той упорито продължава да върви и на няколко пъти той е ударен от тези стрели. Тогава, на Ivellious му хрумва идеята, че не трябва да се стъпва на плочките, които изобразяват змията и започва да се движи по празните плочки. Успява да забележи, че на вратата отсреща е нарисувана същата красива жена, но този път от държаната от нея ваза излизат сенки, които някакси я обладават. Капаните не се активират и той достига до сферата, при което тя изчезва и от земята се отваря капан и елфът пада в една дупка, в която има странно желирано разяздащо създание, но успява да се хване за ръба на пропастта. Thor, Odinson скача във въздуха и успява да хване ръката му, но капакът на ямата се затваря и Ivellious, принуден да се пусне, остава вътре. Войнът подмамва капакът да се отвори отново и подава чука си на Ivellious, след което го издърпва и двамата успяват да се върнат на безопасно разстояние с цената на още няколко изстреляни отровни стрелички. Oli Kovachick и Elzar Rodale се обзалагат над това дали въпреки глупостта си двамата ще оцелеят.

5. Капанът с каменната топка и съкровищницата

Докато Thor, Odinson и Ivellious разучават коридора, Raego решава да провери какво има в излизащия от предверието ляв коридор. Пристъпвайки в тъмното той чува силен шум на падащ предмет и забелязва огромна каменна топка, която се спуска към него и закрива целия тунел. Проходът зад него се затваря с метална решетка. Raego започва да бяга надолу по коридора и вижда в дъното му няколко заострени каменни шипове и задънен край. Той трескаво започва да търси за някаква скрита врата и в последния момент намира таен камък, натиска го и се отваря проход, в която той с последни сили се хвърля. Каменната топка се забива с трясък в шиповете, след което под нея се отваря отвор, който я поглъща. Raego попада в помещение с множество изгасени факли по стените. Той ги запазва и установява, че е намерил съкровище. Стаята е пълна с множество златни монети и скъпоценни камъни. Монкът предпазливо започва да ги опипва и забелязва кожена торба със странни символи по нея.

Изучавайки торбата Raego установява, че в нея има много повече място отколкото изглежда на пръв поглед, след което той започва да събира съкровището вътре. Същевременно другата част от групата чува шумa от падащата топка и Wolfheart и Plujek се отправят натам, за да видят какво се случва. Wolfheart тръгва напред и отново активира капана с топката. В този момент пантерата му /Вълчо/ с лапичката си изважда двадесет златни жълтици от кожената кесийка на гърба си и ги подава на Plujek, който веднага разбира, че пантерата се обзалага, че рейнджърът няма да oцелее. За нейно съжаление, Wolfheart с помощта на Raego успява да намери входа към съкровищницата. След като печели облогът Plujek също отива натам и тримата заедно успяват да съберат съкровището и скриват торбата, като не споделят за нея на другата част от групата.

6. Ритуалната зала и появата на Ingris

След като отново се събират, групата решава да потърсят алтернативен маршрут към стаята и тръгват по десния коридор, в който намират тайна врата. Отварят я и се озовават в просторно помещение. Виждат задната част на двойната врата, на която отново е изобразена жената, която е обладана от сенките на вазата. Впечатление прави, че цялото помещение е осветено от светлината на закачени по стените факти, като самите стени са илюстровани от различни картини, които преливат в отделни сцени. В средата на помещението има поставен каменен саркофаг. Сцените изобразяват млад мъж от кралско потекло, който спасява красива тъмнокоса жена /същата от изображенията по вратите/. След това двойката се жени, магьосник им подарява ваза и след това жената ражда дете. Изобразено е също как от вазата излизат сенки, които обладават жената и тя наръгва с нож мъжа и детето си, след което я изгарят на клада и затварят в гробницата. /За пълната история на „Гробницата на забравените“ можете да прочетете  тук/ Докато героите разглеждат рисунките, от земята зад тях се появява дух на жена, приличащ много на срещната от героите познайница баншито Аgatha.

Духът на жената ги заговаря и ги пита дали харесват историята, като им казва, че не това наистина се е случило. Разказва им, че е била погрешно обвинена от зъл магьосник, на който народът е повярвал. Обяснява им, че е затворена в тази стая и моли героите да й донесат вазата, като в замяна ще има силата да върне спомените на Thor, Odinson. Магьосникът Elzar Rodale се противи и казва, че тя лъже, но желанието на Thor, Odinson да си върне паметта е по-силно от всичко и групата се съгласява. Баншито им казва, че името й е Ingris и че вазата се намира в друго помещение навътре в гробницата. Отваря на героите една тайна врата и ги насочва по коридора напред. Казва, че тя е под влиянието на задържаща магия и не може да напусне тази стая. Героите тръгват в търсене на вазата.

7. Стаята с вазите и срещата с Malgran

Героите стигат до помещение, в средата на което има каменен саркофаг и навсякъде е опасано от двадесет вази, идентични с тази на видените рисунки. Докато разглеждат помещението, от пода излиза немъртво същество приличащо на духът на отдавна мъртъв крал. Запитва героите кои са и те му разказват за Ingris. Духът се опитва да си спомни нещо и когато се сеща започва ядосано да крещи, че тази жена е виновна за цялото му нещастие и да не й вярват. Казва, че не знае коя ваза е истинската, но и да знаеше няма да им каже. Thor, Odinson се ядосва и удря с чука си по саркофага като отчупва част от него, с което само разярява неспокойния дух.

8. Леговището на горгоните

Докато героите обмислят следващия си ход Wolfheart непредпазливо отваря вратата на някаква стая на север, която го отвежда в просторно помещение. Оглеждайки го той забелязва множество порутени каменни човешки статуи и го облива остра миризма на сяра. Докато успее да се усети е нападнат от голямо бикоподобно същество.

Групата се стича на помощ на героя. Успяват да неутрализират заплахата, но не преди съществото чрез дъха си да вкамени Wolfheart. След злощастния рев на умиращия бик от пещерата вляво от помещението излиза още едно същество, което също напада. Героите побеждават биковете, но на висока цена. Техният другар е превърнат в каменна статуя /petrified condition/ и те нямат необходимите магически способности, за да го спасят.

 

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

View
ЧАСТ IV - ГРОБНИЦАТА НА ЗАБРАВЕНИТЕ
Сесия № 1 – проведена на 23.10.2016г.

1. Проходът

Докато героите почиват в къщурката в лагера между тях се завързва разговор, в който всички се опитват да успокоят Тhor и да решат какво да правят с информацията от писмата. Междувременно, Oli Kovachick не може да понесе цялото това напрежение и излиза навън в лагера да си прочисти главата. Wolfheart се опитва да я успокои, но без успех. Докато другите говорят той решава да изследва обстановката и забелязва локва от кръв върху покрива на къщурката. Впечатление му правят и купестите облаци над тях. Казва на другите какво е видял и докато обсъждат следващата си стъпка Тhor забелязва, че Oli Kovachick липсва. Всички излизат навън, но не я виждат. Започват да я търсят и се качват на къщурката. Забелязват, че следите от кръв продължават на юг от лагера по тесен проход и че следите от малките крачета на полъръста са направили отпечатък върху дирята. Докато обмислят дали да последват следите завалява дъжд и той започва да измива кръвта. Героите се забързват и с помощта на уменията на Ivellious като следотърсач, тръгват след дирята. Пътят ги отвежда в криволичещ каньон, който завършва с пещера. Героите смело влизат в пещерата вече подгизнали от проливния дъжд. Чукът на Тhor засиява и дирите от кръв продължават през тъмния тунел. След като вървят известно време приключенците виждат открехната на една страна двойна каменна врата.

2. Входът на гробницата и спасяването на Elzar

Героите смело влизат през вратата и забелязват просторна зала от изсечен в скалата камък. Още с влизането си ги облива вълна от застоял, но студен въздух. Сиянието от чука на Тhor изведнъж се свива до лека светлинка и играчите започват да чуват шепнещите звуци на мъртвите. Едва влезли в помещението вратата зад тях се затваря с грохот и на нея със сини светещи надписи се изписват словата: "Който нарушава покоят на Malgran ще почива до него или никога няма да бъде същия.", след това буквите избледняват. Точно срещу героите е разположена друга двойна врата с удивителна илюстрация на красива тъмнокоса жена държейки черна ваза. Преди героите да успеят да разучат по-добре рисунката те чуват шум от битка в коридора вляво от тях и се втурват насам. По пътя виждат кървава диря и срещат Oli Kovachick застанала пред една врата. Поглеждайки през вратата, героите виждат разнебитена стая и обляният с кръв черен магьосник от лагера подпрян на една от стените на стаята държейки жезъла си нагоре срещу огромно немъртво създание приличащо на огре /ogre zombie/, което пристъпва към него.

Приключенците са изправени пред дилемата дали да спасят ранения магьосник от създанието или да го оставят на съдбата му. Желанието им да научат повече за него и плановете на Halia Thornton ги тласка към избора да му помогнат и се втурват в битката. Успяват да повалят създанието, но Elzar Rodale изпада в безсъзнание. През това време Raego го пребърква и намира стъкленица с пулсираща червена течност, която си прибира и злато. Отделно от това подава на Amadeus черният жезъл с черен стъклен гаргойл на върха му. Amadeus внимателно изучава предмета и разбира, че е магически, но притиснат от времето не успява да се свърже на по-дълбоко ниво с него. Идвайки в съзнание Elzar Rodale обяснява на Тhor защо се е наложило да му отнеме спомените и обещава, че ако героите го излекуват и го изведат безопасно от гробницата, ще му върне спомените, защото се нуждае от специални съставки, които не носи със себе си. Приключенците не му вярват, но нямат особен избор и го възстановяват с лекуваща магия, след което той започва да ги следва.

3. Водният капан

Изучавайки гробницата героите се натъкват на една интересна стая. Помещението е широко 25/10 фута и високо 10 фута, като е изградено от обикновен камък и в двата му края са разположени големи капитански рулове. Всеки от руловете има четири дебели дървени дръжки подсилени със сребро и е центриран на леко повдигната ниша. Широка един фут каменна тераса опасва горния ръб на стаята осем фута над земята. На балкона са разположени двадесет и три декоративни каменни подпори под ъгъл надолу към стените. Разположен горе над всяка подпора седящ върху балкона дебне каменен гаргойл, надничайки похотливо в помещението. Гаргойлите са в различни етапи на разруха – с отчупени, частично разрушени или ерозирали напълно части от тялово. Фигурите са със събрани ръце и крака и наведени надолу крила. Вместо глава всеки от гаргойлите има една затворена рибешка уста и безизразно взиращи се рибешки очи.

Героите усещат, че това може да е някакъв капан и се опитват да излязат, но тогава две плъзгащи врати затварят коридора. Amadeus, Raego и Oli Kovachick остават най –назад. Пантерата на Wolfheart и Elzar Rodale остават затворени в средната секция, а Тhor, Plujek, Ivellious и Wolfheart остават в стаята. Тhor се опитва със сила да разбие вратата, но тя не помръдва. Вече останали без избор четиримата започват да въртят руловете, което активира капана и стаята започва да се пълни с вода. Докато четиримата са в стаята Amadeus и Raego отчаяно търсят някакъв начин да стигнат до тях и да им помогнат, но без успех. Ivellious намира скрита шахта на пода и с помощта на Тhor и Plujek я разбиват и голяма част от водата започва да се оттича от там. Въпреки това, въртенето на руловете предизвиква darkness из цялата стая, който затъмнява дори светлината от чука на Тhor и от гаргойлите изскачат няколко отровни водни змии, които нападат героите. Те слепешката се опитват да ги убият. Почти изцяло потопени във водата те успяват да намерят начин да се измъкнат като завъртят и двата руля четири оборота и успяват да спрат водата и да отворят вратите навън. Спасили се на косъм от смъртта и чудейки накъде да поемат героите се сбират в предверието на гробницата и поглеждат отново двойната врата с образа на жената.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.